Skip to content

Koivuhaka

Koivuhaan asuinalue sijaitsee n. 5 kilometriä Kokkolan kaupungin keskustasta lounaaseen. Alueella on asukkaita n. 4500 ja vuokrahuoneistoja n. 1700.
Asuntojen välittömässä läheisyydessä sijaitsee Koivuhaan Palvelukeskus monine palveluineen, joihin kuuluvat mm. päivittäistavarakaupat, peruskoulun ala-aste, kirjasto, päiväkoti, terveysasema, kioski, pankki- ja postipalvelut ja ravintolapalvelut.
Koivuhaka on luonnonläheinen asuinalue. Sen läheisyydessä sijaitsevat mm. Patamäen-, Palman- ja Laajalahden lenkkipolut ja hiihtoladut, Laajalahden luonnonkaunis hiekkaranta luontopolkuineen, 18-ratainen golfkenttä, ravirata ja Isojärven ratsastustalli. Taloyhtiöiden suojaisilla ja turvallisilla pihoilla on hyvä leikkivarustus lapsille. Lisäksi alueella on perhepuisto ja tori. Pyöräily- ja kävelytiet yhdistävät Koivuhaan kaupungin keskustaan.
Koivuhaan alueen kerrostalojen ja ympäristön peruskorjaus aloitettiin vuonna 1994 ja valmistui 1990-luvun lopussa. Koivuhaassa on vuokrattavissa viihtyisiä ja edullisia vuokrahuoneistoja.